Välkommen till Planet Petite - fraktfritt vid beställningar över 1000 kr
Välkommen till Planet Petite - fraktfritt vid beställningar över 1000 kr
Varukorg 0

Allmänna Villkor

Allmänna villkor – Planet Petite

 1. Allmänt

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad ”du”) hos Planet Petite AB (org.nr 556151-2376), nedan benämnd “Planet Petite”, ”oss” eller ”vi”, på Planet Petites webbplatser, appar eller via telefon (gemensamt kallade ”planetpetite.com”).

För att lägga en order på planetpetite.com måste du vara minst 18 år gammal och bosatt inom Sverige.

Genom att använda planetpetite.com och/eller göra en beställning på planetpetite.com, godkänner du att följa villkoren som anges i detta dokument (”Villkoren”). Försäkra dig om att du har läst igenom och förstått Villkoren innan du gör din beställning. Om du inte godkänner användarvillkoren, bör du inte använda denna webbplats.

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på planetpetite.com vid den tidpunkt då du gör din beställning.

I händelse av att vår webbplats innehåller länkar till tredje parts hemsidor, eller material publicerat hos tredje part, är dessa länkar endast för informationssyfte. Eftersom Planet Petite saknar kontroll över innehållet på dessa webbplatser eller dess material ansvarar vi därför inte för skador eller förluster som skulle kunna uppstå vid användning av dessa länkar.

 1. Personuppgiftshantering

Planet Petite ansvarar för hantering av dina personuppgifter och att de hanteras i enlighet med gällande lagstiftning (1998:204), samt EU-direktivet 95/46/EC. För att läsa vår fullständiga integritetspolicy, se flik ”Integritetspolicy” ovan eller https://planetpetite.com/pages/integritetspolicy.

 1. Priser och avgifter

Alla priser på planetpetite.com visas i SEK och är inklusive svensk moms (25 %). Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och erbjudanden när som helst.

Fraktkostnaden för varje beställning är densamma oavsett storleken eller vikten på din beställning. Kostnaden för de olika leveranssätten anges klart och tydligt i kassastegen. Vår standardfraktkostnad är 49 kronor. Om vi inte kan leverera din beställning i sin helhet, utan måste dela upp den på flera leveranser, kommer du inte att debiteras några extra avgifter för efterföljande leveranser. Om du inte får din beställning på förväntat leveransdatum – vänligen kontakta info@planetpetite.com.

Varor som är lagda i shoppingbagen är inte reserverade förrän ordern är lagd och bekräftad.

 1. Ångerrätt och öppet köp

Enligt distans och hemförsäljningslagen har du som kund en ångerrätt på 14 dagar. Ångerrätten räknas från det datum du mottog varorna. Planet Petite erbjuder alla kunder 30 dagars ångerrätt (öppet köp) för oanvända varor från det datum du mottog varorna. Den vara som returneras ska vara oanvänd, i oskadat skick och ha alla etiketter kvar. Om varan kommer i någon slags förpackning ska även denna följa med i returen. Om du vill ångra ditt köp eller returnera din beställning, ber vi dig att meddela oss detta skriftligen till info@planetpetite.com. Alternativt kan du fylla i och skicka in konsumentverkets standardformulär. Oavsett vilket av ovannämnda sätt du använder, måste det skriftliga meddelandet vara oss tillhanda inom den 30-dagarsperiod som anges ovan. Du har därefter ytterligare 14 dagar på dig att returnera varorna i enlighet med avsnitt 5 (Returer) nedan.

Om du har debiterats för varorna får du en återbetalning av köpbeloppet (inklusive Planet Petites standardfraktkostnad motsvarande 59,90, men exklusive returkostnaden på 59,90 kronor, om sådan returkostnad aktualiserats). Vid retur av enskilda varor återbetalas inte fraktkostnaden, vilket den gör vid en komplett retur. Vi kommer att göra en återbetalning, företrädesvis med samma betalningssätt som du använde vid beställningstillfället (eller, om betalning ännu inte har erlagts för de aktuella varorna, se till att returen återspeglas i saldot på ditt konto), snarast möjligt, under förutsättning att vi har fått tillbaka varorna. Vi har rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi mottagit varorna.

Om du har mottagit en felaktig eller trasig vara ska du omgående meddela oss om detta och returnera varan i enlighet med avsnitt 5 (Returer) nedan. För varor som vi bedömer vara felaktiga gör vi en fullständig återbetalning. Reklamationsrätten gäller i 3 år. Skälig tid att meddela fel på varan är senast 2 månader efter att felet upptäckts. Vid tvist hänvisas till Allmänna reklamationsnämnden. Planet Petite följer alltid nämndens rekommendationer.

Bestämmelserna häri begränsar inte gällande lagstadgade rättigheter.

 1. Returer

Lämna de varor du önskar returnera på ett utlämningsställe i Sverige. Planet Petite tar ut en returfraktavgift på 49 SEK.

Med din orderleverans följer en retursedel med enkla instruktioner för hur man genomför en retur. Med leveransen får du även en förbetald returadressetikett som ska användas tillsammans med returen. Om varan kommer i någon slags förpackning ska den ligga i samma förpackning när den returneras.

Planet Petite ersätter inte returfraktkostnader som uppkommit på annat sätt. Därmed står kunden för transportrisken.

Planet Petite garanterar återbetalning av returvaror i enlighet med avsnitt 4 (Ångerrätt och öppet köp), under förutsättning att alla varor returneras i samma skick som de var i vid leveransen till dig. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan) och att lappar och etiketter är intakta.

 1. Färger och mått

Vi strävar efter att på ett så korrekt sätt som möjligt visa våra produkters egenskaper, inklusive komposition och färger. Färgen du ser på planetpetite.com är dock beroende av din datorskärm, och vi kan inte garantera att din dator visuellt kan återge färger korrekt.

Måtten på ett plagg som anges på planetpetite.com är endast ungefärliga värden som ger dig en bättre uppfattning om modellen eller passformen på det specifika plagget och ingen definitiv garanti på de verkliga måtten på det plagg du får. Måtten på ett plagg kan variera beroende på vilket material som används vid tillverkningen av plagget.

 1. Garanti

Om de varor du har köpt är defekta, tillämpar Planet Petite gällande konsumentlagstiftning. Om du inte är nöjd med dina varor på grund av uppenbara material- eller fabrikationsfel, inklusive skador som har uppkommit under transport – informera oss snarast om detta genom att använda det förtryckta returformuläret och returnera varan till oss.

 1. Överlåtelse

Planet Petite förbehåller sig rätten att till tredje part överlåta eller pantsätta betalningsfordringar inklusive avbetalningar som har uppstått i samband med leveransen av varan.

 1. Klausulers giltighet

Om en eller flera bestämmelser i detta avtal är ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av någon domstol eller tillsynsmyndighet, skall detta inte påverka återstående avtalsbestämmelsernas giltighet.

 1. Bolagsinformation

Planet Petite AB är registrerat med säte i Bålsta.

Org.nr: 559266-5953

Kundservice: info@planetpetite.com

 1. Ändringar i våra Allmänna Villkor

Om vi beslutar oss för att ändra eller uppdatera våra villkor uppdaterar vi datumet nedan.

 

Senast uppdaterad 2021-02-01